מתכון ל 3 מנות
מה צריך :
למנות הסלמון :
- 750 גרם פילה סלמון
- 3 כפיות חרדל
- 3 כפיות דבש
- מלח ופלפל גרוס
- נייר אפיה
למנות האנטיפסטי :
- 9 כפות שמן זית
- 6 שיני שום – שלמות וקלופות
- 2 פלפלים אדומים שטופים ללא הגרעינים ומחולקים לצרועות רחבות .
- כרובית בינונית נקייה ומפורקת לפרחים
- חציל שטוף ופרוס
- בטטה קטנה קלופה ובורסה
- 6 תפוחי אדמה קטנים שטופים
אופן ההכנה
- מתבלים את הדג במלח ופלפל גרוס ומורחים על הדג את הדבש והחרדל
- מעברים לכלי סגור ושומרים במקרר בזמן שמכנים את הירקות
- מחממים תנור ל 200 מעלות
- מפזרים את הירקות החתוכות על תבניות אפיה מרופדות בנייר אפיה
- מורחים על הירקות את שמן הזית בעזרת מברשת
- אופים את הירקות 40דקות , ניתן להופך את הירקות באמצע האפיה
- מוצאים את התבנית ומחלקים את הירקות לשלוש מנות
- בסמוך לארוחה אופים את הסלמון 10-15 דקות ב 180מעלות .
- מגישים את הסלמון לצד צלחת יפה וצבעונית של ירקות